Uncategorized

De ce e bine sa consumi migdale, nuci si fistic

Sursa
RTV.NET
Desi au un continut ridicat de calorii, semintele oleaginoase sunt indispensabile sanatatii. Alunele, nucile, migdalele, caju, fisticul, semintele de dovleac sau de floarea-soarelui sunt bogate in grasimi nesaturate, in minerale, vitamine si proteine.
poza_rtve.jpg

Semintele oleaginoase contin multe minerale, ceea ce ajuta la stimularea sistemului imunitar si cresterea capacitatii de aparare a organismului. Prin prezenta seleniului, aceste seminte imbunatatesc fertilitatea masculina. Mai mult, vitamina B6 din nuci amelioreaza simptomele sindromului premenstrual. Datorita zincului si proprietatilor antioxidante din vitamina E, semintele oleaginoase ajuta la incetinirea procesului de imbatranire, pastrand pielea ferma si catifelata, potrivit RTV.NET.

Alunele reprezinta o sursa buna de vitamina E si mangan, avand un continut scazut de colesterol si sodiu. Un pumn de alune pe zi ajuta la imbunatatirea performantelor intelectuale. Mai mult, aceste alimente imbunatatesc circulatia sangvina, sunt vermifuge si reprezinta un remediu energizant in cazul bolnavilor de T.B.C., celor cu litiaza renala si diabeticilor.

Daca se consuma prajite, alunele isi pierd din vitamine si din enzime, crescand cantitatea de substante cancerigene. Adaosul de sare de pe acestea afecteaza rinchii, putand conduce la hipertensiune.

Descopera beneficiile altor seminte oleaginoase pe RTV.NET.

Facebook Comments


Taguri

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE