Uncategorized

De ce e bună carnea de pui

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Fotolia
O carne recomandată în diete, benefică pentru sănătate şi pentru silueta, puiul are multe calităţi în afară de gustul plăcut. Află cum să foloseşti eficient fiecare bucăţică dintr-un pui!
carne_de_pui.jpg

Piept de pui
Fiindcă vorbim de partea cea mai aţoasă a puiului, este de preferat să foloseşti pieptul pentru fripturi la grătar sau la cuptor (marinat, ca să fie fraged şi aromat) sau şniţele. Tot pieptul se foloseşte şi pentru rulade sau salate. Conţine cam 165 kcal/100 g dacă e gătit fără piele.

Pulpe
Sunt ideale pentru a fi pregătite la grătar sau folosite ca ingredient în tocănite şi alte preparate cu sos. Poţi să găteşti cu ele şi supe delicioase. Gătite, conţin cam 210 calorii la 100 g, mai mult decât pieptul.

 

Tocana de pui cu cartofi dulci si mazare

Aripioare
Preparate la grătar, ies crocante şi delicioase, dar sunt bune şi în ciorbiţe, alături de tacâmuri (gât, spinare). Conţin 290 de calorii la 100 g dacă sunt gatite cu piele, aşa cum ne plac cel mai tare!

Ficăţei
Ficatul de pui este bogat în grăsime, aşa că nu trebuie să mănânci porţii mari dacă ai probleme cu colesterolul. În shimb, este o sursă excelentă de fier, ştiut fiind că organismul asimilează acest mineral mult mai uşor din sursele de origine animală. Poţi prepara ficăţeii înăbuşiţi sau ca ingredient principal în tocănite. Fiert, are 170 kcal/100 g.

 

Chec picant cu piept de pui

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE