De ce e mai bun zaharul brun

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Shutterstock
Zaharul brun ar trebui sa se regaseasca de fiecare data pe lista ta de cumparaturi, pentru a-l folosi, ca indulcitor, in locul celui alb.
shutterstock_zahar_brun2.jpg

Unul din argumentele care inclina balanta in favoarea acestui tip este continutul de melasa, un produs bogat in vitamine si minerale, inclusiv calciu, fier, potasiu si magneziu, obtinut prin procesarea trestiei-de-zahar. Cu cat zaharul este mai rafinat, cum e cel alb, cu atat cantitatea de melasa continuta este mai redusa. Culoarea zaharului brun este data tocmai de prezenta melasei. De aceea, cu cat zaharul e mai inchis la culoare, cu atat este mai sanatos.

Iata ce alte atuuri mai are:

1.Un gust special, mai bun, tot datorita aromei date de melasa din trestie-de-zahar.
2.Nu contine conservanti, coloranti sau aditivi alimentari.
3.Are mai putine calorii fata de cel alb

Oricat ar fi de gustos si benefic, chiar si zaharul brun (i se mai spune si brut) trebuie consumat cu masura. Este contraindicat diabeticilor, persoanelor care au probleme cu greutatea si copiilor (creeaza hiperactivitate).

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE