Uncategorized

De ce trebuie sa respectam pauza de pranz? Idei si solutii

Text
eCuisine
Sursa
My Healthy Food Guide
Foto
Shutterstock
Un studiu recent din Australia arata ca o persoana din trei sare peste pranz cel putin o data pe saptamana, iar una din 10 isi face timp pentru praz foarte rar sau nu-si face deloc. Nici la noi lucrurile nu stau prea roz. Voi de cate ori sariti peste pranz?
pranz.jpg

Avem prea multa treaba sau vrem sa evitam cateva calorii – motivele sunt nenumarate, dar eliminarea pranzului nu contribuie la slabit, ci incetineste metabolismul si ne impinge la  „gustari” dulci si grase. 

O cina nu inlocuieste contributia foarte importanta a pranzului la consumul necesar de vitamine, minerale si alti nutrienti.

Pranzul ajuta la cresterea energiei si nivelului de motivare, ceea ce inseamna ca suntem mai productivi in cea de-a doua parte a zilei. Cercetarile arata ca persoanele care sar peste  pranz sunt cele care sufera de „depresie” dupa amiaza, ramanand fara energie pentru ultimele ore ale zilei. 

In plus, pranzul este o modalitate foarte buna de a imbunatati relatiile cu familia si colegii de munca, fiind o ocazie buna de relaxare, socializare.

Solutia:

Fa din pranzul tau o prioritate, notand in calendarul zilnic. Evita sa iti programezi intalniri in jurul orei pranzului. Daca esti acasa impreuna cu familia, fa-ti timp pentru o masa cu cei dragi.

Pauza de pranz este, de asemenea, o oportunitate buna sa cresti activitatea zilei. Poti merge pe jos pana la intalnirea cu un prieten sau pur si simplu sa iesi afara sa te bucuri de soare si aer curat.

Nu te simti vinovat ca iti iei pauza de pranz – vei fi mai productiv in a doua parte a zilei daca iei pauza sa mananci ceva sanatos si sa iei aer curat.

Idei:

Fasole fiarta pe doua felii de paine integrala prajite – acest pranz este bogat in fibre, are un continut scazut de grasimi si este foarte ieftin.

Somon afumat pe doua felii de paine integrala prajite, unse cu crema de branza cu continut scazut de grasimi. Adauga catea picaturi de suc de lamaie.

O supa de legume instant cu taitei.

Incalzeste o jumatate de conserva de supa de dovleac si pune-o peste legumele fierte ramase din ziua precedenta.

Intinde pesto pe paine prajita. Serveste cu branza feta cu continut scazut in grasimi si rosii cherry.

 

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE