De ce wok si nu tigaie?

Sursa
Revista Femeia.
Foto
Shutterstock
Un triumf al ingineriei in bucataria chinezeasca. Legumele isi pastreaza culoarea, gustul, vitaminele si mineralele. La wok, faci cele mai sanatoase soteuri.
26.2.jpg

1.Daca gasesti in comert un wok din teflon, mai cauta. N-ai sa te poti bucura de calitatile wokului autentic care e facut din fonta sau, mai des, din otel. Te va costa undeva intre 60 si 200 de lei si de multe ori vine cu un suport special ca sa-l folosesti pe aragazul obisnuit.

2.Sa aiba neaparat un capac potrivit, pentru ca multe retete pe baza de legume cer ca acestea sa fie preparate la abur. De asemenea, nu cumpara wok electric, pentru ca nu va produce suficienta caldura cât sa-ti iasa mâncarea ca la un wok autentic.

3.Cand iti iei pentru prima oara un wok, entuziasmul tau e maxim. Pentru ca wokul iti schimba pur si simplu modul de a gati. Gatitul devine o joaca, wokul cere dinamism, miscare, placere de a gati si mânca, inventivitate.

Retete la tot pasul
Exista foarte multe retete din care sa te inspiri. Si in carti de bucate si pe internet. Dar, daca vrei, poti inventa propriile retete. De obicei, se incinge bine uleiul, apoi se pune carnea fâsii, se sareaza, se prajeste amestecând continuu, se da deoparte, se pun apoi legumele taiate fâsii, se prepara de asemenea amestecând.

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE