Delicii colorate

Blat:

Ungeti 2 tavite dreptunghiulare de copt. Incalziti laptele si untul intr-o cratita si amestecati pana ce umplutura incepe sa fiarba. Luati compozitia de pe foc si puneti-o deoparte sa se raceasca.

Bateti ouale, apoi adaugati zaharul pudra amestecand treptat. Amestecati bine si adaugati esenta de vanilie. Puneti si faina, praful de copt si un varf de sare si amestecati din nou. Turnati apoi toata compozitia in amestecul de lapte si unt.

Turnati compozitia finala in tavitele pregatite si coaceti intr-un cuptor preincalzit timp de 25-30 minute.

Luati amestecul de pe foc si lasati-l sa se raceasca. Taiati prajitura in patratele de 3,5cm si puneti-le pe un platou sa se raceasca.

Incalziti gremul de caise si turnati-l printr-o sita. Ungeti varful si marginile prajiturelelor cu gem.

Glazura:

Puneti zaharul pudra intr-un bol mai mare si adaugati laptele. Amestecati compozitia pana se omogenizeaza.

Impartiti glazura in doua si colorati o parte cu cateva picaturi de colorant pentru a crea o senzatie de umbra pastelata.

Puneti un patratel de prajitura pe o frigaruie si tineti-o deasupra glazurii fierbinte. Folositi o lingura pentru a turna glazura roz pe marginile prajiturii si apoi deasupra ei, eliminand excesul.

Cu grija scoateti prajitura de pe frigaruie si puneti-o pe un platou. Acoperiti jumatate din prajituri cu glazura roz si cealalta jumatate cu galzura alba.

Decorati partea superioara a fiecarei prajiturele cu bilute argintii si roz sau cu bombonele. Lasati-le pe un platou pana cand glazura s-a impregnat cu totul. Luati prajiturelele de pe platou si taiati varfurile cu un cutit ascutit, daca doriti sa formati o margine neteda.

SFATURI:

– lasati prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia in patratele. Este chiar mai bine daca o taiati dupa o zi.
– puteti castiga timp cumparand un pandispan gata facut pe care sa il taiati dumneavoastra in cubulete.
– aveti grija ca glazura sa nu fie prea subtire, pentru ca altfel se va topi prea repede si nu va acoperi prajitura cum trebuie. In cazul acesta, mai adaugati putin zahar pudra.
– decorati prajiturelele inainte ca glazura sa se fi impregnat, altfel decoratiunile nu vor sta.

IDEI PENTRU DECORAT:

Odata ce glazura s-a intarit, puteti pune prajiturelele in cupe argintii, albe sau roz. Le mai puteti decora presarand prajiturelele roz cu ciocolata alba topita.

Poza principala

petit_fours_400.jpg

Blat:
150 ml lapte
120 g unt
200 g faina
15 g praf de copt
4 oua
200 g zahar pudra
5 ml esenta de vanilie
200 g gem de caise
Glazura:
1,2 kg zahar pudra
150 ml lapte
colorant roz
bilute argintii si roz
bomboane sau floricele decorative

Aceste delicii colorate ii vor face pe cei dragi sa te considere cel mai bun bucatar din lume.
Numar de portii
60 de bucati
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE