Uncategorized

Delicii și noroc în loc de porc!

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Dacă nu ești o mare fană a cărnii de porc sau dacă pentru masa de Crăciun ori de revelion dorești să gătești ceva deosebit, ai de une alege: cărnuri și sănătoase, şi norocoase!
carnuri_sanatoase.jpg

De cele mai multe ori, piftiile, salata de boeuf, fripturile şi antreurile pentru masa de Anul Nou sunt pregătite din alte feluri de carne. Tocmai bine, ar spune un nutriţionist, ţinând cont că perioada Crăciunului abundă în preparate grase, mai greu de digerat. Iar dacă punem la socoteală faptul că peştele sau carnea ţanţoşului curcan sunt considerate aducătoare de noroc, putem începe anul mult mai optimişti. Iată ce variante sănătoase ai!

 

Peşte

Pentru că are obiceiul de a înota întodeauna înainte, peştele este considerat aducător de noroc. În plus, carnea lui, mai ales dacă optezi pentru un peşte mai gras (sardine, somon sau macrou), este foarte bogată în omega 3. Nici peştele de apă dulce nu este de evitat. Are carnea mai slabă decât cel oceanic, este bogat în fosfor, calciu şi fier. Pregăteşte-l la cuptor, pe pat de legume sau umplut, cu sosuri aromate!

 

Peste fructat

 

Curcan

Este o importantă sursă de acid folic, zinc, potasiu şi vitamine B, despre care se ştie că ajută la menţinerea tensiunii arteriale în limite normale. Tocmai de aceea carnea de curcan reprezintă alegerea şi recomandarea tuturor nutriţioniştilor pentru persoanele care au probleme cu greutatea sau au valori ale colesterolului prea mari.

 

Ruladă de curcan și castane

 

Găină

Se spune că această pasăre are obiceiul de a scurma pământul întotdeauna înapoi. Cum asta înseamnă regres, tradiţia populară ne învaţă să ocolim preparatele din găină în noaptea dintre ani, pentru a ne bucura de un viitor plin de realizări. Cu toate astea, carnea de pui sau găină este mult mai sănătoasă, în special dacă se mănâncă la ore târzii, când digestia cărnurilor roşii (porc, vită, oaie) se face mult mai greu.

 

Fructe de mare

Bogate în acizi graşi omega 3, caracatiţa, scoicile, creveţii şi calamarul îşi pot găsi cu succes loc în meniul de sărbători. Dacă ai posibilitatea, cumpără-le cât mai proaspete de la raionul de peşte din hipermarketuri, deoarece fructele de mare congelate conţin mai mult sodiu, responsabil de creşterea tensiunii arteriale!

 

Supa de peste alb, fructe de mare si scoici

 

Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE