Uncategorized

Deliciu cu ricotta

1.Rumenește nucile într-o tavă, la cuptor, după care zdrobește-le. Separat, freacă gălbenușurile spumă cu 80 g de zahăr.
 
2.Toarnă treptat lichiorul de nuci. Adaugă albușurile bătute spumă cu restul de zahăr.
 
3.Încorporează făina amestecată cu cacaua și nucile măcinate. Pune compoziţia într-o tavă unsă și tapetată cu făină. Coace la cuptor cam 35-40 de minute.
 
4.După ce s-a răcit, taie blatul în două foi. Bate bine smântâna. Adaugă zahărul, apoi ricotta.
 
5.Întinde jumătate din cremă între cele două blaturi. Acoperă cu restul de cremă și lasă la rece câteva ore.

Poza principala

deliciu_cu_ricotta_mica.jpg

Pentru blat
    7 ouă
    225 g făină
    25 g cacao
    50 ml lichior de nuci
    125 g zahăr
    50 g nuci
Pentru cremă
    1 cutie brânză ricotta
    200 ml smântână dulce
    3 pliculețe cu zahăr vanilat

Deliciu cu ricotta este o prăjitură fină, cremoasă, iar lichiorul de nuci îi dă o aromă și un gust aparte.
Numar de portii
8
Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE