Descoperă motivele pentru care să mănânci caise

Sursa
RomaniaTV.net
Foto
© Tim UR – Fotolia.com
Efectele benefice ale caiselor asupra sănătăţii se datorează aportului ridicat de vitamine (A, B1, B2 şi C), de săruri minerale (potasiu – 250 mg la 100 g fruct, calciu, fier, fosfor) şi microelemente (brom, cobalt, magneziu).
caise_fotolia_59284348_subscription_xxl.jpg_c_tim_ur_-_fotolia.com_.jpg

Efectele benefice ale caiselor asupra sănătăţii se datorează aportului ridicat de vitamine (A, B1, B2 şi C), de săruri minerale (potasiu – 250 mg la 100 g fruct, calciu, fier, fosfor) şi microelemente (brom, cobalt, magneziu).

 

De ce este Kiwi un fruct minune 

 

Specialistii au constatat ca anemiile aparute in urma unei hemoragii pot fi combatute eficient cu ajutorul unei cure de caise. Totodata, uleiul de samburi de caise este recomandat celor care sufera de acufene (zgomot in urechi).

 

Corcoduşele: Beneficii pentru sănătate 

 

In ceea ce priveste necesarul zilnic de vitamine al unui adult tanar, 100 de grame de caise asigura 45% din necesarul de vitamina A si 8% din cel de vitamina C. Gratie fosforului, aceste fructe sunt de mare ajutor persoanelor care se plang de pierderi de memorie.

 

Măr sau portocală? Care este cel mai sănătos fruct 

 

Fiind o sursa remarcabila de provitamina A (caroten), caisa intervine, in special in cazul copiilor, in procesul de crestere, ajuta la regenerarea celulelor si la vindecarea unor afectiuni dermatologice (in special a acneei), protejeaza pielea de efectele negative ale razelor solare, imbunatateste vederea (mai ales pe cea nocturna), intareste sistemul imunitar.

 

Mai multe beneficii ale consumului de caise pe RomâniaTV.net

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE