Desert cu mere, soc si scortisoara

1. Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Puneti merele taiate, zeama de lamaie, socata, zaharul, 5 linguri de apa si stafidele intr-o cratita. Fierbeti pentru 10 minute, pana se inmoaie merele.

2. Intre timp, amestecati malaiul cu 1 lingura de apa si adaugati peste mere. Fierbeti pana ce toata compozitia se ingroasa, luati de pe foc si turnati intr-un vas termorezistent.

3. Puneti ambele tipuri de faina, uleiul si scortisoara intr-un robot de bucatarie. Mixati bine. Puneti intr-un castron, adaugati zaharul si fulgii de ovaz si amestecati. Presarati compozitia peste merele din vas.

4. Coaceti in cuptor pentru 30 de minute sau pana se rumeneste putin. Serviti cu inghetata.

Poza principala

rexfeatures_1269756h_mica.jpg

1 kg mere, curatate, fara miez si taiate
zeama de la 1/2 lamaie
100 g zahar
2 linguri socata (suc de flori de soc)
60 g stafide
1 lingura malai
Pentru crusta:
60 g faina de ovaz
60 g faina
1/2 lingurita scortisoara
90 g ulei de masline
90 g zahar demerara
60 g fulgi de ovaz

Un deliciu dulce usor de preparat, perfect pentru intreaga familie.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE