Desert la pahar

1.Pune pe foc 125 ml de lapte și încălzește-l ușor. Bate gălbenușurile cu 75 g de zahăr. Apoi încorporează făina cernută, amestecând să nu se formeze cocoloașe.

2.Separat, amestecă restul de zahăr cu cacaua și toarnă deasupra 1-2 linguri cu lapte rece. Amestecă să se dizolve zahărul.

3.Toarnă restul de lapte rece în amestecul de gălbenușuri, amestecă, și toarnă și laptele înfierbântat. Pune crema obținută în vasul în care ai încălzit laptele și pune pe foc mic (sau la bain-marie) câteva minute, până crema capătă consistență. Dă deoparte.

4.Din crema de gălbenușuri ia o jumătate și încorporeaz-o în crema de cacao și zahăr (punctul 2), iar în restul încorporează nesul frecat cu puțină apă rece.

5.Amestecă romul (sau altă băutură fină și aromată) cu cafeaua. Înmoaie câte un pișcot și apoi așază-l în cupa în care vei servi desertul. Pune 1-2 linguri cu cremă de cacao, din nou pișcot înmuiat, apoi crema de nes și din nou pișcot. Decorează după gust și pricepere.

 

Tiramisu la pahar

Poza principala

desert_la_pahar_mic.jpg

200 g pișcoturi

4 gălbenușuri

750 ml lapte

50 g făină

100 g zahăr

30 g cacao

2 lingurițe cu nes

250 ml cafea preparată

100 ml rom

 

Șarlotă de ciocolată

Cremos, moale și rafinat. Cine aduce lingurițele?
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE