Detoxifierea – curatenia trupului inainte de dieta

Text
Ana-Maria Prunariu
Sursa
COSMOPOLITAN.ro
Foto
Shutterstock
Orice lucru inceput bine are sanse mari sa aiba o finalitate fericita. E valabil si pentru curele de slabire. Detoxifierea joaca un rol deosebit de important pentru organism: toxinele si reziduurile acumulate din diferite alimente, poluare sau medicamente sunt sursele multor dezechilibre si disfunctionalitati: anemie, imunitate scazuta, lipsa energiei, constipatie, depresie etc. In plus, daca ele nu sunt eliminate, favorizeaza ingrasarea.
cereale.jpg

Iata de ce este esential ca, inainte de-a incepe un program de slabit, sa urmeze o cura de detoxifiere asociata cu exercitii fizice regulate.

Specialistii recomanda sa tinem o astfel de cura la fiecare schimbare de sezon sau macar de 2 ori pe an, primavara si toamna. Programul ar trebui sa dureze 7-14 zile si sa tina cont de niste principii alimentare, pentru ca aportul de toxine sa fie redus semnificativ, iar eliminarea lor sa devina mai usoara:

– Nu se vor consuma alimente prajite ori afumate, procesate sau rafinate, mezeluri, conserve sau alte produse de la supermarket (care contin E-uri, aditivi, amelioratori, coloranti si conservanti). Ideal ar fi ca in aceasta perioada sa renunti complet la carne.

– Renunta la cofeina, alcool, tutun si medicamente sau suplimente nutritive bogate in aditivi.

– Elimina dulciurile si fainoasele albe.

BUN! SI CE MANCAM?

Pai… cam tot ce nu se gaseste in lista de mai sus. Si daca te gandesti putin, chiar iti raman extrem de multe variante. Vei constata ca e chiar o placere sa tii asa o dieta delicioasa.

Avantaje? Destule: vei fi plina de energie, pielea ta va arata minunat si vei pierde cateva kilograme. Mancand…

– Cereale, paine neagra de secara si de tarate.

– Multe fructe, care pot inlocui cu succes dulciurile.

– Lactate proaspete: iaurturi, sana, kefir, cu conditiasa nu contina E-uri, aditivi sau conservanti.

– Cel putin o data pe saptamana, opteaza pentru „hrana vie” – cat mai multe alimente in stare naturala: legume, fructe, sucuri naturale, cereale, seminte.

– Minimum 2 litri de apa pe zi si multe ceaiuri de plante (le poti indulci cu miere).

 

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE