Dieta cu legume verzi

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Fotolia
De câte ori ai nevoie de o cură de slăbire sau detoxificare, apelezi la legume. Dar ştiai că nu toate legumele te ajută în ceea ce ţi-ai propus? Află pe care trebuie să le alegi!
58_fotolia_40182198_subscription_xl.jpg

Când îţi pui în minte să ţii o cură de slăbire, începi să elimini ce te îngraşă: grăsimi, zaharuri, făinoase. Apoi, îţi reglezi orarul de masă şi porţiile. Iar de cum dau căldura şi legumele proaspete în pieţe, curele tale de slăbire se transformă în diete verzi. Până acum, ştiai că toate legumele, fără discriminare (poate doar cartoful avea o reputaţie mai proastă), te ajută să pierzi în greutate. Află că, din punct de vedere biochimic, doar legumele „verzi“  sunt cele care te sprijină în demersul tău. Acestea nu conţin amidon! Aşadar, nu le judecăm după culoare, ci după compoziţia chimică.

Model de dietă
Dacă te îngrijorezi la gândul că vei abandona o asemenea dietă restrictivă, îţi oferim câteva sugestii de urmat timp de o săptămână (durata recomandată):
– Prima zi: combină salate cu supe de legume şi sucuri. A doua zi, consumă numai salate. În ziua a treia, consumă numai supe. Într-a patra, fă o cură cu sucuri de legume verzi. Până la sfârşitul săptămânii, reia ciclul.
– Mănâncă legumele doar crude, fierte, preparate la aburi şi sub formă de suc.
– Pentru pregătirea mâncărurilor de legume, nu folosi nici un pic de grăsime (prăjeală de ceapă la supă sau dressing de smântână), ci potriveşte gustul cu plante aromatice proaspete: busuioc, cimbru, cimbrişor, tarhon, mentă, pătrunjel, mărar.
O asemenea cură nu te scapă doar de kilogramele în plus, ci şi de toxinele din organism, de problemele cu sistemul digestiv şi de starea de slăbiciune a organismului, acum asediat de vitamine. Mănâncă zilnic în limita a două kilograme de legume şi/sau salate verzi.

SFAT: Începe fiecare zi consumând un pahar cu suc de legume!

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE