Dieta de calmare

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Fotolia
Viaţa este frumoasă, dar în anumite momente te duce la disperare! Eşti un pachet de nervi şi nu mai ştii cum să controlezi situaţia. Ai încercat să-ţi schimbi alimentaţia?
61fotolia_11298764_subscription_l2.jpg

Suntem ceea ce mâncăm! Anumite alimente ne pot face să ne simţim obosite sau nervoase, dar există şi alimente care, consumate cu regularitate, previn stresul.

Te simţi stresată şi obosită după o zi de muncă?
Apelează la căpşune, mure sau coacăze, pe care le-ai congelat în prealabil. Consumă-le una câte una, în locul fondantelor sau al jeleurilor. Zahărul din fructe trece lent în sânge, iar tu te vei simţi mai bine.

Serviciul tău presupune o activitate intelectuală?
Fă-ţi un obicei din a consuma zilnic nuci, alune sau migdale. Sunt bogate în vitaminele B şi previn epuizarea celulelor nervoase sub influenţa stresului.

Te pregăteşti pentru un examen sau un discurs?
Cu o săptămână înainte, bea zilnic 0,5 l de suc natural de portocale combinat cu lămâie sau kiwi. Vitamina C menţine cortizolul şi tensiunea arterială în limite normale.

Ai o meserie stresantă?
Studiile au demonstrat că persoanele care consumă peşte de două ori pe săptămână sunt mult mai rezistente la stres după trei luni. Peştele conţine acizi graşi omega 3 care cresc rezisteţa la stres.

Te enervezi uşor?
Calciul şi magneziul sunt calmante naturale ale sistemului nervos. Include în dietă mai multe lactate, pâine neagră şi ciocolată cu 70% cacao.

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE