Dieta mediteraneana scade riscul de a ne imbolnavi de inima

Text
eCuisine
Sursa
Teleraph
Foto
Stockexpert
Adoptarea unei diete mediteraneene poate reduce riscul de diabet, obezitate si presiune arteriala ridicata, arata un studiu citat de Telegraph.
ulei.jpg

 

Cercetarea reevalueaza 50 de studii care analizeaza, impreuna, jumatate de milion de oameni, si arata ca cei care mananca preparatele traditionale grecesti si italienesti sunt mai putin predispusi sa aiba probleme de sanatate care duc la boli de inima.

Studiul precede alte dovezi potrivit carora mesele bogate in ulei de masline, legume proaspete, fructe si peste, in loc de carne rosie si lactate, sunt eficiente in protejarea in fata cancerului si dementei.

Studiul cercetatorilor de la Universitatea Harokopio din Atena s-a axat pe efectele dietei metideraneene asupra diabetului, obeitatii si presiunii arteriale ridicate, afectiuni care duc la boli de inima sau accidente cerebrale.

Efectele antioxidante si anti-inflamatorii ale preparatelor mediteraneene contribuie la scaderea riscului de boli de inima. 

„Rezultatele noastre se adauga dovezilor existente si demonstreaza inca o data rolul protectiv si semnificatia factorilor de lifestyle, mai ales obiceiurile alimentare, pe care le au cand vine vorba de dezvoltarea si progresia sindromului metabolic”, spune cercetatorul sef Demosthenes Panagiotakos.

Sindromul metabolic – combinatia afectiunilor precum obezitate, diabet, presiune arteriala – este una dintre cauzele principale ale bolilor cardiovasculare. Preventia este foarte importanta, spune cercetatorul.

 

Facebook Comments

cmanager

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE