Uncategorized

Dieta Rina. Reţete pe care le poţi încerca pentru a slăbi.

Sursa
Femeia de azi
Foto
shutterstock
Dieta Rina 90 îşi continuă acţiunea chiar şi după ce renunţi la ea. Dar trei luni trebuie să te ţii de treabă!
dieta_rina.jpg

Dezvoltat de un medic sportiv american, acest regim alimentar garantează o slăbire de 15-20 de kilograme pe parcursul celor trei luni obligatorii de dietă – şi rezolvă probleme de sănătate precum hipertensiunea arterială.

 

Cum mănânci

Programul e simplu: ai de respectat o succesiune de patru zile, care se tot repetă pe parcursul celor trei luni. Prima zi este de proteine, a doua – de carbohidraţi, a treia – de alimente cu amidon, iar a patra – de fructe (vitamine). 

Excepţie. A 29-a zi (şi multiplii ei, 58 şi 87) este zi de apă. Vine obligatoriu după ziua de vitamine. În ziua de apă de fapt sunt permise şi ceaiurile neîndulcite, sucurile de legume sau zeama de la supa de legume. Ar fi bine să nu exagerezi cu sucurile de fructe nici în ziua de apă, nici pe parcursul dietei, pentru că sunt pline de fructoză.

Indiferent de ziua de dietă în care te afli, micul dejun este întotdeauna din fructe sau un pahar cu suc de fructe neîndulcit. De asemenea, până în prânz, ai voie să mai iei o gustare de fructe, dar cu minimum o oră înaintea acestei mese.

 

Când mănânci

În dieta Rina 90, zilele sunt împărţite într-un orar strict de masă:

-Perioada de purificare: de la ora 4 dimineaţa până la prânz, sunt recomandate doar fructe şi legume proaspete, la fiecare două ore.

-Perioada de ingestie ţine de la prânz până la 8 seara, timp în care contează să combini corect alimentele şi să nu laşi mai puţin de două ore între două mese.

-Perioada de digestie: ţine de la opt seara la patru dimineaţa şi interzice consumul oricărui aliment. Acum, doar ne hidratăm cu apă şi ceaiuri neîndulcite.

 

Exemplu de meniu pentru cele 4 zile din dieta Rina 90

Atenţionare!!!! Micul dejun este întotdeauna de fructe!

 

Ziua de proteine

Doar azi ai liber la brânză şi lapte, aşa că profită la prânz şi cină! Alte alimente permise: carne fiartă sau friptă (maximum 200 g), peşte, ouă fierte. Toate acestea pot fi asociate cu salată din plin.

 

File de peste cu spanac

 

Ziua de amidon

Legume fierte sau fripte (în tigaie de teflon, fără ulei, sau pe grătar): fasole, mazăre, linte, cartofi, porumb, morcovi. În această zi, ai voie să mănânci şi orez. Toate acestea pot fi însoţite din plin de salată proaspătă.

 

Orez picant

 

Ziua de carbohidraţi

E ziua pe care-o aştepţi cu multă nerăbdare, pentru că ai „dezlegare“ la câteva păcate culinare: pizza şi paste fierte. Dar caută (sau găteşte) aceste alimente cu legume din plin! Ai voie să mănânci ciocolată neagră sau produse de patiserie, îngheţată sau două felii de tort.

 

Tort cu migdale si zmeura

 

Ziua de vitamine

E cea mai simplă: ai trei mese şi două gustări din fructe, dar nu le consuma la un interval mai mic de două ore.

 

Salată de fructe

Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE