Dorada cu legume

1.Pune fileurile de dorada tăiate după preferință într-un castron (să nu fie metalic), toarnă deasupra zeama de lămâie și lasă la marinat jumătate de oră.

2.Pentru sos, încinge uleiul, adaugă usturoiul feliat, caperele și bucățile de anșoa. Amestecă bine și lasă pe foc până fileurile de anșoa s-au dizolvat (durează 2-3 minute).

3.Toarnă jumătate din cantitatea de vin și lasă până s-a evaporat alcoolul, apoi adaugă roșiile și ardeiul gras tăiate după preferință.

4.Pune sare și piper după gust, lasă 5 minute pe foc, apoi adaugă măslinele și gătește-le 10 minute.

5.Între timp, așază peștele într-o tavă, sărează și pipărează, presară pătrunjel tocat mărunt, oregano, vinul rămas, zeama de lămâi eîn care s-a marinat dorada și un strop de ulei de măsline. Acoperă cu folie și dă la cuptor pentru 20 de minute.

6.Toarnă deasupra sosul și lasă 10 minute să se întrepătrundă aromele. 

credit foto: © S.E. shooting – Fotolia.com

Dorada umplută

Poza principala

dorada_fotolia_27852534_subscription_xxl.jpg_c_s.e._shooting_-_fotolia.com_mica.jpg

4×200 g fileuri de dorada

zeama de la o lămâie

6 linguri cu ulei

2 căței de usturoi

1 lingură cu capere

4 fileuri de anșoa

200 ml vin alb

300 g roșii cherry

1 ardei gras roșu

150 g măsline

pătrunjel verde tocat

oregano

piper proaspăt măcinat

sare

 

Dorada cu sos de ciuperci si vin rosu

Foarte gustoasă, aromată și cu puține calorii, dorada cu legume este perfectă pentru cină.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE