Dorada cu sos de ciuperci si vin rosu

1. Opareste ciupercile porcini in cateva linguri de apa clocotita timp de 5 minute. Scurge-le si taie-le marunt.

2. Incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie si adauga ceapa. Prajeste-o usor 3-4 minute, adauga inca 2 linguri de ulei si ciupercile proaspete si usturoiul. Lasa pe foc timp de 4-5 minute, apoi da deoparte tigaia. Adauga ciupercile taiate marunt.

3. Pune o tigaie curata pe foc, adauga vinul rosu si lasa la fiert pana se evapora jumatate, apoi adauga zeama de legume si lasa pana se reduce la jumatate, din nou. Separat amesteca amidonul cu 1-2 lingurite de apa si toarna in tigaie. Asezoneaza dupa gust.

3. Incalzeste ulei la 160 de grade Celsius. Taie cartofii cuburi si rumeneste-i timp de 2 minute in uleiul incins, apoi scoate-i intr-un bol.

4. Incinge restul de ulei intr-o tigaie. Asezoneaza fileurile de dorada si pune-le cu partea cu piele in jos in tigaie, prajindu-le 3-4 minute. Intoarce-le si pe cealalta parte, si mai prajeste-le inca 3-4 minute.

5. In timp ce se prajeste pestele, pune iar cartofii in tigaia de prajit inca 3-4 minute pana devin aurii. Reincalzeste usor sosul si pune untul. Reincalzeste ciupercile. Serveste dorada prajita alaturi de legume si sos.

Poza principala

rexfeatures_434203b_mica.jpg

15g ciuperci porcini deshidratate
4 linguri de ulei de masline
1 ceapa mica, curatata si taiata marunt
250g de ciuperci salbatice, curatate
1 catel de usturoi, curatat si zdrobit
300ml de vin rosu
150ml de zeama de legume sau de pui
1 lingurita de amidon
sare si piper
3 cartofi mari
4 pesti dorada
15g de unt

Dorada este un peste delicios, apreciat de toti iubitorii de „seafood”.
Numar de portii
4
Calorii
677
Facebook Comments

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE