Dovlecei pane

1. Spală dovleceii și taie-i rondele și pune-le într-o sită, la scurs. 

2. Bate oul cu puțină sare și piper, iar în făină presară puțin piper (și boia iute, dacă-ți place gustul picant).

3. Trece fiecare felie de dovlecel prin amestecul de făină, apoi prin ou și din nou făină, tapetând cât mai bine feliile.

4. Prăjește-le la foc iute în ulei încins, pe ambele fețe, și scoate-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.

5. Pentru sos, zdrobește cățeii de usturoi. Freacă pasta de usturoi cu un praf de sare, apoi toarnă ulei puțin câte puțin, amestecând ca la maioneză. Torni ulei în funcție de cât de mult sau puțin sos îți dorești să pregătești. 

6. Pune 1-2 lingurițe cu oțet, roșiile tăiate cubulețe și mărarul tocat mărunt. Amestecă ușor. 

7. Servește dovleceii cu sos de usturoi și roșii, iar dacă medicul nu a interzis, merge și un pahar cu bere sau vin alb.

Sugestie. După ce ai dat feliile prin oul bătut, trece rondelele printr-un amestec de pesmet și susan și presează ușor pentru a obține o crustă cât mai crocantă.

 

Chifteluţe de dovlecei cu feta

Poza principala

dovlecei_mic.jpg

2 dovlecei

2 ouă

făină

sare

piper alb

ulei

 

pentru sos:

1 căpățână de usturoi

1 roșie

oțet

mărar

sare

ulei

 

Budincă de dovlecei

La orice masa i-ai servi, dovleceii pane sunt la fel de gustosi si pitoresti.
Numar de portii
2
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE