Dr. Mencinicopschi: Unele substante din alimentele de post ne pot face rau

Sursa
RTV.NET
Atentie la produsele de post din magazine, deoarece unele dintre ele pot face mai mult rau decat bine! Aceste produse au multa sare si contin E-uri sau organisme modificate genetic. In plus, daca nu cititi eticheta, veti avea surpriza sa mancati de fapt de dulce.
poza_post_rtve.jpg

„Mai intai ar trebui sa constientizam ce inseamna un aliment de post. Hrana de post pentru ortodocsi este o mancare traditionala acceptata de cei care reglementeaza domeniul, de preoti. Sunt alimente care in mod traditional nu pot contin aditivi alimentari, E-uri. Nu pot contine arome artificiale, pentru ca nu mai sunt de post in aceasta situatie.

O parte dintre acele substante care se regasesc in asa-zisele alimente de post ne pot face rau. Fosfatii se regasesc in astfel de alimente de post si acestia ingreuneaza foarte mult functia renala. Sunt astazi multe semnale ca bolile renale au scazut si ele la varste foarte mici, la copii.  Mancarea de post este o mancare simpla, nu este o mancare sofisticata, complicata, cu sosuri, nu este o mancare elaborata, ci cat mai apropiata de starea ei naturala”, a declarat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi pentru Romania TV.

Cercetatorul a precizat ca o solutie ideala pentru a parcurge perioada postului este sa ne achizitionam o carte de bucate de post. „Cel mai bine este sa ne luam o carte cu retete autentice, traditionale de post.

Cel mai bine e sa incepem sa gatim acasa. Lucrul acesta ne va permite sa avem si o mancare sanatoasa, o mancare care in aceasta perioada de post pe langa purificarea spirituala vom avea si beneficii nutritionale pentru ca vom avea o hrana mai bogata in macro si micronutrienti, in vitamine, in antioxidanti, ceea ce este absolut necesar in aceasta perioada de stres climatic, este frig, este cald, avem umiditate, circula viroze.

Perioada este propice pentru a consuma din plin legume in stare proaspata sau putin procesate, facute la aburi, sotate sau grilate. Uneori legumele la grill sunt chiar mai bune decat carnea, gustativ. Nu este complicat sa le  pregatim. Putem consuma proteina de origine vegetala, adica leguminoase, cum ar fi fasolea, mazarea, lintea si care ne aduc o proteina de calitate destul de buna”, a spus dr. Mencinicopschi.

Afla pe RTV.NET de ce ingrediente trebuie sa tii cont atunci cand cumperi produse de post.

Facebook Comments

Taguri

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE