Dulce, fără zahăr!

Sursa
Femeia de azi
Foto
fotolia
O zi fără zahăr ţi se pare cel mai crunt chin? Ei bine, poţi scăpa de dependenţă fără să renunţi complet la dulciuri.
fotolia_54042044_subscription_xxl.jpg

E lucru dovedit că organismul nu are nevoie de zahăr câtuşi de puţin. Ne atrage însă gustul produselor dulci în aşa măsură, încât nu le putem rezista – cine ar spune nu unei prăjituri cu ciocolată sau unei clătite cu dulceaţa preferată? Partea neplăcută este că acest ingredient face rău siluetei, aducându multe kilograme în plus şi risc crescut de boli, mai ales dacă abuzăm de el.

 

Înlocuieşte bine!

Dacă ţi-ai propus să începi o dietă sănătoasă şi ţi-e teamă că vei da greş din cauza poftei de zahăr, iată cu ce îl poţi înlocui:

►Miere – nu trebuie să te amăgeşti cu gândul că, dacă e mai sănătoasă, mierea nu îngraşă. Conţine chiar mai multe calorii decât zahărul! Însă cu ea poţi prepara nişte deserturi rapide mai puţin periculoase decât variantele pe care le găseşti în comerţ. De exemplu, un iaurt cu miere şi cereale integrale are jumătate din caloriile unei amandine.

 

Iaurt cu miere și caise

 

►De fiecare dată când ţi-e foarte poftă de dulce, mănâncă un fruct! Unele fructe ca strugurii, bananele sau perele sunt suficient de dulci încât să-ţi potolească pofta. Şi anumite legume, precum cartofii dulci, au acelaşi efect. Bune sunt şi fructele uscate (caise, prune, stafide), dar nu mai mult de 50 g odată, pentru că au destule calorii.

►Foloseşte fructoză în loc de zahăr când găteşti diverse dulciuri! Este permisă şi diabeticilor. Spre surprinderea ta, plăcintele vor fi la fel de gustoase.

►Ciocolata e slăbiciunea ta? Învinge-o mâncând… ciocolată! Dar să fie neagră, cu un conţinut de cel puţin 70% cacao. 

 

Budinca de ciocolata topita

 

Ia magneziu!

Se pare că pofta nestăvilită de ciocolată scoate la iveală o carenţă din acest mineral. Poţi verifica simplu, printr-o analiză de sânge, iar dacă se confirmă, un supliment este soluţia! Sau ia-ţi necesarul de magneziu din alte surse care nu conţin zahăr: seminţe, nuci, dovleac, boabe de soia.

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE