Dulceata de capsune

Alegeti capsune de marimea mijlocie, nu prea coapte, de culoare rosie. Spalati-le, curatati-le de codite si stropiti-le cu zeama de lamaie. Puneti-le intr-un vas impreuna cu toata cantitatea de zahar si lasati-le deoparte, la loc racoros, 12 ore.

Apoi, puneti-le la fiert impreuna cu siropul lasat, intr-un vas cam de 4-5 ori mai mare decat cantitatea de capsune, intrucat compozitia se umfla in timpul fierberii. (Daca nu au lasat prea mult sirop in cele 12 ore, inainte de a pune capsunele la fiert, adaugati 100-150 ml apa fierbinte.) Fierbeti totul la foc mic pana cand se leaga.

Inainte de a lua vasul de pe foc, adaugati o lingurita de sare de lamaie dizolvata intr-o lingura de apa fierbinte.

Lasati dulceata sa se raceasca, apoi puneti-o in borcane. Depozitati-le in camara si bucurati-va de aroma dulcetei la iarna.

Poza principala

dulceata_de_capsune_400.jpg

1 kg capsune
1 1/2 kg zahar
zeama de la o lamaie
o lingurita sare de lamaie
(Gelfix classic, daca simtiti ca este nevoie)

Este vremea capsunelor si momentul ideal pentru a pregati dulceata de capsune pe care o veti savura la iarna.
Numar de portii
4 borcane
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE