Dulceață de gutui

1. Pune la fiert apa cu zahărul, sucul de lămâie și batonul de vanilie. După ce s-a topit zahărul, scoate vanilia și adaugă cubulețele de gutuie, amestecă și lasă pe foc domol până ce fructele s-au înmuiat, iar siropul s-a legat.

2. Ia o linguriță din dulceaţă și lasă să se răcorească. Siropul trebuie să curgă încet și să fie foarte lipicios.

3. Ia dulceața de gutui de pe foc, las-o să se răcească și pune-o în borcane sterilizate.

4. După ce ai închis borcanele, întoarce-le cu fundul în sus și lasă-le așa o zi. Astfel, dulceața de gutui nu va prinde aer, împiedicând formarea mucegaiului, și nu se va întări defel.

 

Prajitura cu gutui

Poza principala

dulceata_mica.jpg

1 kg gutui tăiată cubulețe

1 kg zahăr

300 ml apă

250 ml suc de lămâie

1 baton de vanilie

 

Peltea de gutui

Dulceața de gutui este o rețetă pe care e musai s-o încerci, să păstrezi în borcane esența toamnei.
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE