Uncategorized

Dulceață de piersici

1. Spală piersicile și curăță-le de coajă și sâmburi. Taie-le felii sau cuburi, pune-le într-un castron inoxidabil (de preferat din sticlă sau ceramică/porțelan) și stropește-le cu sucul de lămâie. Amestecă.

2. Între timp, pune cojile și sâmburii într-o cratiță cu fundul mai gros și acoperă cu apă și pune pe foc pentru 20 de minute.

3. Strecoară acest amestec, iar lichidul rezultat pune-l din nou pe foc domol  împreună cu zahărul tos. Când s-a legat, dar nu caramelizat, pune piersicile și amestecă ușor. Ține pe foc până fructele se înmoaie, iar siropul devine legat.

4. Toarnă fierbinte în borcanele sterilizate, sigilează și întoarce borcanele cu capacul în jos pentru un sfert de oră. Apoi întoarce-le și acoperă-le cu o pătură. Pune la cămară după ce borcanele s-au răcit foarte bine.

 

Dulceaţă de afine de pădure

Poza principala

dulceata_mica.jpg

1,2 kg piersici

500 g zahăr alb

sucul de la o lămâie

 

Dulceața de zmeura „picanta“

Parfumată și ușor de pregătit, dulceața de piersici este la fel de bună și pe un sandvici, dar și ca umplutură pentru niște clătite.
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE