Uncategorized

Dulceață de struguri

1. Spală strugurii, taie boabe pe jumătate și scoate-le sâmburii cu ajutorul unei scobitori.

2. Strânge strugurii într-o oală smălțuită, toarnă deasupra zahărul și lasă acoperit o oră.

3. Pune oala pe foc, ia spuma ori de câte ori se formează și când dă semne că siropul s-a legat sufiecient, toarnă sucul strecurat de lămâie.

4. Toarnă dulceața fierbinte în borcanele pregătite, sigilează-le și întoarce-le cu capacul în jos.  Lasă-le să se răcească.

 

Truc. Dacă ai răbdare, curăță și coaja strugurilor atunci când îndepărtezi sâmburii. Dulceața va ieși mai fină.

 

Dulceata de afine

Poza principala

dulceata_mica.jpg

2 kg struguri

1 kg zahăr tos alb

1 lămâie

 

Dulceata de zmeura si levantica

Dulceața de struguri este o umplutură rafinată pentru clătite apetisante.
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE