Dulceața de zmeura „picanta“

1. Trece zmeura printr-un jet de apa rece și lasa-o sa se scurga într-o sita. Pune-o în vasul în care vrei sa faci dulceața. 

2. Presara zaharul, amesteca ușor, lasa la rece 3-4 ore sau pâna a doua zi. Înainte de a pregati dulceața, toarna zeama de lamâie proaspat stoarsa. 

3. Pune totul pe foc mic, amestecând din când în când (ai grija sa nu afumi dulceața). Dupa aproximativ o ora, pune piperul macinat și lasa cinci minute pe foc. 

4. Toarna dulceața fierbinte, în borcane sterilizate, capseaza-le și așaza-le cu gura în jos pentru 2-3 ore!

 

Chec cu mure și zmeura

Poza principala

dulceata_mica.jpg

2 kg zmeura

1,2 kg zahar

400 ml apa

2-3 lamâi

4-5 boabe piper roșu

 

Gem de zmeură fără sâmburi

Câteva bobițe de piper roșu vor oferi un plus de gust și rafinament.
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE