Uncategorized

E periculos somonul afumat pentru sanatate?

Text
eCuisine
Sursa
Healthy Food Guide
Foto
Shutterstock
Suntem constienti deja, multi dintre noi, de pericolele asociate consumului exagerat de mezeluri sarate precum baconul sau sunca.
somon_afumat.jpg

Exista aceste pericole si in cazul somonului afumat? Evident, somonul proapat este varianta mai sanatoasa, dar ce ne facem cu pofta de somon afumat?

Principalul risc asociat consumului exagerat de carne procesata sarata precum baconul este cancerul, spune nutritionistul Bronwen King. Exista dovezi potrivit carora felul in care carnea este conservata si preparata influenteaza riscul de cancer.

Carnea sarata creste riscul de cancer stomacal, iar carnea conservata creste riscul de cancer de colon. American Cancer Society sustine ca este preferabil sa mancam moderat produsele afumate intrucat si acestea ar putea creste riscul aparitiei mai multor tipuri de cancer.

Niciuna dintre cele sase organizatii dedicate cancerului din lume nu mentioneaza somonul afumat sau puiul afumat. Dar, toate cele sase organizatii recomanda consumul de peste, mai ales tipurile de peste bogat in grasimi Omega 3 pentru beneficiile asupra sanatatii si protectia posibila fata de cancerul intestinal.

Asadar, nutritionistul spune ca nu ar exista motive sa nu includem somonul afumat sau puiul afumat intr-o dieta bogata in fructe, legume si cereale integrale, dar saraca in alimente procesate. Beneficiile consumului de somon, chiar daca este afumat, depasesc pericolele.

Pentru orice eventualitate, acesta ne recomanda sa consumam din abundenta fructe si legume pentru a avea suficienti antioxidanti pentru a combate radicalii liberi care s-ar putea forma.

Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE