„Eat Drink Man Woman”, mancarea si conflictul intre generatii

Text
Alexandra Badita
Sursa
Reelviews.net
Foto
Imdb.com
Un film care aduce la un loc pasiunea pentru gastronomie si pasiunea din dragoste, „Eat Drink Man Woman” are toate ingredientele necesare pentru a-ti mentine curiozitatea pana la final.
eatdrinkmanwoman1.jpg

Conflictul dintre generatii a starnit intotdeauna dezbateri, dar de aceasta data face subiectului unui film care depaseste granitele culturale. Regizata de Ang Lee, pelicula filmata in Taiwan urmareste povestea de familie a unui bucatar chinez, tatal a trei fete. Punctul comun al personajelor este cina de duminica, atunci cand tatal si fiicele se intalnesc in jurul mesei pentru a manca in familie.

Desi formulat ca un ritual asiatic, cina in familie cu o masa bogata este de fapt un laitmotiv al numeroaselor culturi moderne, la fel cum si conflictul intre generatii nu tine cont de nationalitate sau limba vorbita. Dincolo de acest frumos obice i, bucatarul chinez Chu este surprins in diferite ipostaze atunci cand intra in bucatarie si incearca sa transforme gatitul in arta.

Pe scurt, subiectul se axeaza pe divergentele dintre opiniile tatalui Chu si ale fiicelor Jia-Jen, o profesoara de chimie, Jia-Chien, director al unei linii aeriene si mezina Jia-Ning, studenta. Alegerile lor in dragoste nu se potrivesc aproape niciodata cu preferintele pretentiosului bucatar. Chu insa gaseste parca refugiul din amalgamul de neintelegeri in arta culinara, pe care insa nu o mai poate resimti la adevarata valoare din cauza faptului ca si-a pierdut simtul gustului. Astfel, el trebuie sa-si roage asistentii de fiecare data sa guste o mancare pentru a-si da seama daca e buna sau nu. Situatia il intristeaza si mai mult decat conflictele cu fiicele sale.

Puteti urmari trailerul filmului mai jos:

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE