Uncategorized

Eclere de ciocolata cu crema de fructe de padure

1. Preincalziti cuptorul la 200°. 

2. Intindeti hartie de copt intr-o tava.

3. Puneti untul cu 1 cana de apa intr-o tigaie si lasati amestecul sa fiarba. Odata ce acesta a fiert luati-l de pe foc.

4. Adaugati faina, zaharul si sarea batand continuu cu o lingura de lemn pana ce compozitia face bule. 

5. Bateti cate un ou pe rand, adaugandu-l pe urmatorul numai daca cel de dinainte s-a amestecat perfect.

6. Folosind 2 lingurite, faceti rotocoale de 3-4 cm diametru si puneti-le in tava.

7. Coaceti timp de 30-45 de minute pana ce acestea devin aurii si pufoase. Puneti-le pe o alta tava si taiati eclerele in jumatate pentru a lasa aburii sa iasa.

8. Topiti ciocolata alaturi de unt, apa de trandafiri si frisca intr-un cuptor cu microunde sau la Bain-Marie. Amestecati pana ce compozitia devine omogena. 

9. Pisati zmeura alaturi de zaharul pudra. Amestecati frisca pana compozitia devine ferma si omogena. 

10. Umpleti eclerele cu crema de fructe de padure.

11. Serviti cu sosul de ciocolata.

Poza principala

h_01062092mica.jpg

100 g unt
1 cana faina
1 lingura zahar pudra
½ lingurita sare
3 oua
PENTRU SOSUL DE CIOCOLATA SI CREMA DE FRUCTE:
100 g ciocolata neagra de buna calitate
2 linguri unt
1 lingura apa de trandafiri
¼ cana frisca
125 g zmeura
3 linguri zahar pudra
¾ cana smantana

Pofta buna!
Numar de portii
20
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE