Eliminarea micului dejun din alimentatie pune in pericol sanatatea

Text
eCuisine
Sursa
ausfoodnews.com
Foto
Shutterstock
Un studiu realizat de Institutul de Cercetare Menzies din Australia arata ca eliminarea micului dejun pe o perioada lunga de timp poate creste riscul bolilor de inima si al diabetului.
dejun.jpg

Cercetatorii au folosit pentru studiul publicat in American Journal of Clinical Nutrition date ale unui sondaj realizat la nivel national in Australia privind obiceiurile privind alimentatia la prima ora a zilei si le-au comparat cu factorii de risc asupra sanatatii.

Rezultatele arata ca micul dejun nu este bun doar pentru buna gestionare a greutatii corpului, dar si pentru reducerea riscurilor de boli de inima si diabet.

“Oamenii care au declarat ca au sarit peste micul dejun in copilarie si adolescenta sunt mai expusi riscului de boli de inima si diabet decat cei care au luat micul dejun in ambele perioade ale vietii”, explica Kylie Smith, autoarea studiului.

Ea spune ca in studiu s-au folosit 2.000 de participanti si s-a facut un follow-up de 20 de ani. Cei care obisnuiau sa sara peste micul dejun aveau o circumferinta a taliei mai mare, insulina mai ridicata si colesterolul mare.

23% dintre adulti si 10% dintre copii au spus ca sar peste micul dejun in sondajul national din 1995, iar dovezile arata ca acest obicei este din ce in ce mai intalnit. 

 

 

 

Facebook Comments



PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE