Uncategorized

Energia alimentelor

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Shutterstock
Medicina traditionala chineza pune accent pe alimentele calde, reci si neutre. Nu vorbim despre temperatura lor, ci despre reactia pe care o provoaca in corpul uman.
56_shutterstock_437694102.jpg

Alimentele reci (legume, fructe, seminte) scad fluxul de energie pe care il primim, in doze mari, de la alimentele calde (carne, lactate). Consumate impreuna, echilibreaza energiile. In schimb, daca mâncam numai hrana calda sau doar rece, echilibrul se strica si apar bolile. Chinezii stiu asta si folosesc energiile alimentelor pentru a preveni, a controla sau chiar a trata unele afectiuni.

Tratament la farfurie
Dupa parerea chinezilor, ai nevoie de alimente calde si neutre ca sa nu mai fii… racita. Adica usturoi, ghimbir, arpagic verde, piper, dovleac, mere, ceapa si carne de miel.

Supa chinezilor contra racelii: doua lingurite cu ghimbir, doua lingurite cu ceapa verde tocata marunt, o lingura cu zahar brun. Fierbe-le intr-o cana cu apa si bea supa calda, cu inghitituri mici.

Alimente pentru… uz medical
In afara de mentinerea starii generale de sanatate, alimentele pot fi utilizate in caz de boala si chiar ca metoda de prim ajutor pentru:
* oprirea hemoragiilor – castane, spanac, otet, coaja de ou;
* detoxificare – banane, soia neagra, albus, castraveti, smochine, miere, ridichi, sare, ulei de susan, otet;
* imbunatatirea circulatiei periferice – zahar brun, castane, piersici, sofran, vin;
* reglarea digestiei – mere, coriandru, gingseng, piper verde si negru, hamei, nucsoara, papaia, ananas, prune, ridichi (si frunze), rosii;
* scaderea febrei – pepene galben, star-fruit;
* stoparea diareii – guava, seminte de floarea-soarelui;
* calmarea durerii – miere, litchi, menta, tutun;

Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE