Fasole bătută cu boia

1. Pune la înmuiat fasolea de seara până dimineaţa. Pune-o la fiert în apă cât s-o acopere, lasă până dă înclocot și aruncă apa (repeţi de două ori).

2. Fierbe-o apoi în apă curată (sau în oala sub presiune), cu morcovul și ceapa întregi.

3. Scurge fasolea de apă. Pune-o într-un vas și adaugă: sare, piper, boia, morcovul fiert (opțional) și usturoiul pisat. Pasează bine.

4. Adaugă uleiul ca la maioneză și amestecă. Presară boia (pentru culoare) peste fasolea bătută. Servește-o cu murături sau salată de ardei copți.

 

Tartine cu fasole bătută și usturoi

Poza principala

fasole_mica.jpg

500 g fasole boabe

1 morcov

1 ceapa

3 căței de usturoi

boia dulce

4 linguri cu ulei

cimbru

sare

piper

 

Pate vegetal de naut cu chimen

Spornica si gustoasa, fasolea batuta merge de minune cu paine de casa si salata de muraturi sau ardei copti.
Numar de portii
10
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE