Uncategorized

Fenomenul Ramsay sau gloria neintrerupta a magicianului

Text
TvPaprika
Sursa
TvPaprika
Foto
TvPaprika
Nu e prea chipes, metodele sale nu sunt intotdeauna pe placul tuturor, iar pe deasupra are si un limbaj colorat.
ramsay.jpg

Cu toate acestea, ajuta restaurantele care au probleme, ne arata trucuri de bucatarie interesante si usor de retinut, ne explica simplu unele tehnici de gatit care par complicate. 

Se recomanda drept Gordon Ramsay, bucatarul care prezinta lumea culinara intr-o viziune proprie. Adesea coleric, limbajul sau pare a fi un mic lexicon al perlelor din restaurante, Ramsay reusind sa ne distreze si sa ne destinda complet cu fiecare ocazie.

Data de 20 aprilie aduce la TV Paprika seria noua Cu F de la fantastic, o emisiune populara in toata lumea. Ramsay si producatorii noului serial au luat un nou avant: acum misiunea lor este aceea de a gasi cel mai bun restaurant de familie din Marea Britanie.

Pentru acest serial au fost alese optsprezece restaurante – printre care unul italian, francez, chinez, spaniol, taiwanez, american si britanic – acestea intrand intr-o competitie. in fiecare episod, cate doua restaurante vor avea ocazia sa-si etaleze valorile in bucataria lui Ramsay, in fata a 50 de oaspeti platitori.

Restaurantul care va obtine cel mai mare venit va fi indreptatit sa afiseze sub firma sa titlul „Cel mai bun restaurant de familie al emisiunii Cu F de la Fantastic”.

Despre Ramsay am auzit si de bine si de rau, atat lucruri frumoase, cat si mai putin frumoase, dar nimic care ne-ar convinge sa nu-i mai privim emisiunile. Noi il urmarim cu admiratie de cand a aparut pe micile ecrane, la TV Paprika – singurul post de televiziune cu tematica gastronomica din Romania.

Tineretea si inceputul carierei

Bucatarul de origine scotiana, in varsta de 44 de ani, a avut o cale lunga si grea pana la succesul de televiziune si pana la cele 16 stele Michelin pe care le detine astazi.

S-a nascut la 8 noiembrie 1966 in orasul scotian Glasgow. Persoana dificila, tatal sau, pe care il descrie in autobiografia sa ca pe un fustangiu betiv, agresiv si nepasator, a luat-o de multe ori de la capat, motiv pentru care familia sa a fost nevoita sa se mute mereu. Mama si sora lui mai mare au lucrat ca asistente medicale. La varsta de 5 ani, Ramsay a ajuns in Anglia, familia sa urmand sa se stabileasca definitiv acolo in 1976, in orasul Stratford-upon-Avon.

Gordon a parasit „cuibul familial” la saisprezece ani cand a incercat sa devina fotbalist, jucand la Glasgow Rangers, insa pe parcusul acestei perioade el a suferit multe accidentari. „in fotbal, cariera mea a fost probabil destinata esecului”, ne declara mai tarziu. Cand scurta sa cariera sportiva a luat sfarsit, atentia i sa s-a indreptat catre industria hoteliera si spre meseria de bucatar.

Dupa ce a urmat o scoala mediocra de alimentatie publica, Ramsay a deprins meseria langa Marco Pierre White si Albert Roux. Dupa trei ani petrecuti in bucataria lui Guy Savoy si a lui Joël Robuchon, excentricul bucatar a castigat 2 stele Michelin pentru restaurantul Aubergine din Londra, unde a fost bucatar sef si co-proprietar, cu o cota-parte de 10%.  In 2001 a obtinut si a treia stea Michelin, dar de aceasta data cu propriul sau restaurant, deschis in Chelsea.

Imperiul Ramsay

Dupa primul restaurant, imperiul sau a inceput sa ia avant rapid. Au urmat restaurantele Petrus, apoi Amaryllis in Glasgow – pe care a fost nevoit sa-l inchida mai tarziu si un altul – Gordon Ramsay at Claridge.

A continuat cu hotelul Connaught in Mayfair, apoi si-a largit reteaua de restaurante in afara Marii Britanii, primul fiind Verre in Dubai.

In 2005 a deschis restaurantele Gordon Ramsay at Conrad Tokyo si Cerise by Gordon Ramsay in Tokyo, iar in noiembrie 2006 urma Gordon Ramsay at the London in New York, obtinand titlul de cel mai bun restaurant strain, de la ghidul Zagat.

Primul sau restaurant irlandez, Gordon Ramsay at Powerscourt a fost inaugurat in 2007. in mai, 2008 a fost deschisa si prima locatie de pe Coasta de Vest a Statelor Unite, in California, Los Angeles. Hotelul Bel-Age de pe Sunset Stripe – Hollywood a fost renovat si denumit London West-Hollywood. Restaurantul a primit acelasi nume precum cel din New York, Gordon Ramsay at the London West Hollywood.

Scandalagiul
 
In 2007, Ramsay a fost printre cele mai bine platite personalitati de televiziune la Channel 4. Serialele redau perfect comportamentul sau provocator care, de altfel, se manifesta frecvent si in afara micului ecran.

In martie 2007, Ramsay a recunoscut ca el a fost cel care a organizat furtul caietului de evidenta a rezervarilor de la Aubergine, primul sau loc de munca. La momentul respectiv, nimeni nu prea a inteles cine ar fi avut interesul sa puna la cale un furt cu bicicleta, exact ca intr-un film politist.

Pentru a nu se demasca, Gordon Ramsay a dat impresia ca il suspecteaza indirect pe vechiul sau prieten Marco Pierre White, insinuand ca acesta ar fi gelos pe succesele sale si ca ar vrea sa-i ia locul. Aluziile sale vagi nu au convins insa pe nimeni iar politia nu a ajuns la nici un rezultat. intre timp, vedeta mass-media a dat cartile pe fata. El a declarat ca a avut nevoie de aceasta inscenare ca sa poata sa se desprinda de prietenul sau. I-a reusit atat de bine acest lucru, incat cei doi bucatari de renume mondiala nu-si vorbesc nici in ziua de azi.

In 2006 „chef-ul” nostru a castigat un proces contra London Evening Standard. Cotidianul a afirmat ca intr-o emisiune a sa, Ramsay a creat intentionat dezordine intr-un restaurant ca apoi sa poata remedia situatia. Un an mai tarziu i s-a intentat un alt proces, fiind acuzat de acelasi lucru.

Gordon Ramsay nu a ocolit nici chirurgia plastica, celebrul bucatar alegand sa recurga la mai multe tratamente estetice de intinerire. Se spune ca a avut chiar doua interventii – un lifting facial si un transplant de par, cheltuind 30 de mii de lire sterline.

Un lucru este sigur, Ramsay reuseste intotdeauna sa ajunga in centrul atentiei. Este adevarat ca se scrie mult si despre actiunile sale de binefacere, el participand de mai multe ori la maratonul din Londra cu intentia de a strage fonduri pentru o fundatie dedicata copiilor.

Cu F de la Fantastic, seria 5 – din 20 aprilie la TV Paprika, de luni pana vineri, de la ora 22:00.

Cu ocazia Sarbatorilor de Paste, la TV Paprika vor fi difuzate episoade speciale din aceasta serie, in 16 si 17 aprilie, de la ora 17:00.

TV Paprika – O felie de fericire!

Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE