Ficatei de pui cu sos de struguri si vin rosu

1. Pentru cartofi: Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Topiti untul intr-o tigaie, adaugati ceapa si caliti-o pentru 5 minute, la foc mediu. Adaugati usturoiul si prajiti inca 2 minute.

2. Puneti cartofii taiati si smantana, pastrand 4 linguri de smanatana deoparte. Aduceti la fierbere, potrivind de sare si piper. Puneti totul intr-un vas de yena si dati la cuptor pentru 45 de minute, sau pana cand cartofii sunt rumeneti pe deasupra, iar smantana este aproape absorbita.

3. Taiati ficateii de pui si indepartati eventualele nervuri.

4. Incalziti untul intr-o tigaie si prajiti ficateii pentru cateva minute, pana se rumenesc la exterior, dar raman rozalii inauntru. Puneti-i intr-o tava tapetata cu hartie de bucatarie.

5. Adaugati vinul rosu si zeama de pui in tigaia in care ati prajit ficateii, pastrand zeama lasata de acestia. Aduceti la fierbere. Luati de pe foc si scurgeti printr-o sita, pastrand sosul si aruncand eventualele bucatele de ficatei ramase. Puneti din nou sosul in tigaie, adaugati cele 4 linguri de smanatana ramasa, asezonati si fierbeti pentru 5 minute.

6. Adaugati strugurii in sos si fierbeti inca 5 minute. Impartiti ficateii pe patru farfurii si turnati sosul peste, cu tot cu struguri. Serviti alaturi de cartofii cremosi si o salata verde.

Poza principala

rexfeatures_716253e_mica.jpg

Pentru cartofii cremosi:
30 g unt
1 ceapa medie, curatata si taiata
1 catel de usturoi, curatat si taiat
500 g cartofi, curatati si taiati fin
284 ml smantana groasa
sare si piper negru proaspat macinat
Pentru ficatei:
400 g ficatei de pui
30 g unt
4 linguri vin rosu dulce
100 ml zeama de pui
100 g struguri albi, fara samburi, taiati

Gustul delicios al strugurilor il complimenteaza ideal pe cel al ficateilor.
Numar de portii
4
Calorii
775
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE