Ficatul – bun, dar nu pentru oricine

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Lionezi, in sos de vin, infăşuraţi in bacon ori sub formă de tocăniţă, ficăţeii de pui sau ficatul de vită, porc ori miel sunt un deliciu.
32_ficatei2.jpg

Atenţie insă! Nu oricine se poate bucura de savoarea lor.
Ficatul este recomandat în alimentaţie încă de la cele mai fragede vârste, la scurtă vreme de la începerea diversifi cării la copiii foarte mici. Asta, pentru că este foarte bogat în fi er și previne
apariţia anemiei. Tipul de fi er pe care îl conţine fi catul este foarte repede absorbit de organism.
Totuși, nu trebuie să le daţi celor mici decât cantitatea recomandată de medicul pediatru.

Plin de vitamina A
Indiferent de fi catul pe care îl pregătiţi, trebuie știut că este una dintre cele mai importante surse de vitamina A, indispensabilă sănătăţii.

Contraindicaţii
Ficatul – de vită, porc, miel, iepure sau pui – este foarte bogat în colesterol, nefiind indicat celor cu valori deja crescute ale colesterolului, dar nici persoanele sănătoase nu trebuie să-l consume prea des. Astfel, 100 g de ficat de viţel conţin în jur de 400 mg de colesterol, depășind cu 33% doza zilnică permisă pentru a nu avea probleme de sănătate.

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE