Uncategorized

Fish fingers cu mamaliga

1. Taie file-urile de peste in bucati de 2×10 cm si asezoneaza-le cu sare si piper. Tapeteaza pestele cu faina, apoi cu ou si cu fulgii de porumb zdrobiti. Aranjeaza bucatile de peste pe un platou si lasa-le la racit timp de 30 de minute.

2. Pune apa si sare intr-o oala si pune malaiul in apa cand clocoteste. Amesteca pana se ingroasa. Redu temperatura si lasa la fiert timp de 10 minute.

3. Unge o tava de copt si pune cu lingura mamaliga in tava intinzand-o cu o lingura de lemn si las-o la racit. Vars-o pe un fund de lemn si taie-o in fasii subtiri.

4. Incalzeste uleiul intr-o tigaie si prajeste fasiile de mamaliga.

5. Incalzeste ulei intr-o tigaie si prajeste bucatile de peste  pana deviun aurii. Se servesc cu mamaliga prajita, maioneza, sos de rosii si salata de sfecla.

Poza principala

fish_fingers_400.jpg

500g de file de peste proaspat sau congelat
sare si piper negru
150g de faina
2 oua, batute
500g de fulgi de porumb, zdrobiti fin
1l apa
5g sare
250g de malai
ulei pentru prajire
sare

Foloseste peste proaspat sau congelat pentru aceasta reteta. Daca folosesti varianta congelata, lasa pestele la frigider peste noapte pentru a se dezgheta.
Numar de portii
4
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE