Flodni

1.Se amesteca faina cu margarina,se adauga galbenusele de ou, bicarbonatul de sodiu, sarea, zaharul praf,praful de vanilie si atata smantana incat sa rezulte un aluat elastic.Se tine cateva ore la rece, in frigider.
2.Se imparte aluatul in 4.
3.Se pregateste tava cu hartie de copt, unsa cu ulei, in prealabil.
4.Se intinde prima foaie, se unge cu gem de prune si se pune umplutura de mere.Se acopera cu a doua foaie,se unge din nou cu gem de prune si se pune umplutura de mac.Urmeaza a treia foaie ,care se unge cu gem de prune si se pune umplutura de nuca,peste care se pune a patra foaie.Se impunge cu furculita in mai multe locuri si se coace in cuptor preincalzit, timp de 40 de minute.Cand s-a racit, se pudreaza cu zahar praf si se taie in patrate.
Pofta buna!
Pentru aluat:
600g.faina,
300g.margarina,
3 galbenuse,
4 linguri zahar praf,
1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu,
1 praf de vanilie,
1 varf de cutit de sare,
smantana;

Umplutura de nuca:
250g.nuca macinata,
lapte,
esenta de rom,
zahar(dupa gust)
Umplutura de mac:
250g.mac macinat,
coaja rasa de lamaie,
1 mar ras,
lapte,
zahar(dupa gust);
Umplutura de mere:
1 kg. mere, rase si calite,
50g.zahar,
scortisoara;

Este o veche reteta maghiara , specifica sarbatorilor de Craciun si Anul Nou, in care se intalnesc nuca, macul gemul de prune si merele , dand preparatului o savoare deosebita.
Numar de portii
1
Calorii
Facebook Comments

Roda45

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE