Uncategorized

Flori de tei pentru somn și frumusețe

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Cântat de poeţi şi adorat de oamenii de rând, pentru florile lui ce miros a dragoste şi copilărie, teiul e un arbore plin de surprinzătoare beneficii pentru sănătate.
tei.jpg

Se ştie deja că infuzia de flori de tei are miros divin şi efect de liniştire, însă teiul are puteri vindecătoare mult mai numeroase. Iată câteva dintre ele:

 

Combate anxietatea

Ceaiul de tei alungă stările de teamă, diminuând senzaţiile de frică, nelinişte şi panică. Infuzia poate fi înlocuită cu pulbere de tei – se înghite zilnic, câte o linguriţă rasă de pulbere, timp de jumătate de an.

 

Acrituri bune cu frumuseţea

 

Alungă insomnia

O cană cu ceai de tei, băută cu jumătate de oră înainte de culcare, îl va atrage în mreje pe moş Ene. Florile de tei conţin principii active care au rolul de a induce starea de somnolenţă.

 

Te scapă de migrene

Când te doare capul, bea 1-2 căni de ceai cald de tei, pe stomacul gol. Vor avea un efect  sedativ rapid.

 

Ţin departe febra şi răceala

Consumul de ceai de tei favorizează transpiraţia, stimulează circulaţia sangvină şi calmează tusea.  Pune în ceai şi o felie de lămâie, nu doar pentru a a-i îmbogăţi gustul, dar şi pentru un aport de vitamina C, campionă în combaterea rapidă a simptomelor de răceală şi gripă. 

 

O lamâie – 5 beneficii pentru frumusetea ta

 

Diminuează cearcănele

După ce faci ceai, nu arunca pliculeţele folosite, ci lasă-le să se răcească, scurge-le bine de zeamă, după care aplică-le în zona cearcănelor şi lasă-le să acţioneze timp de zece minute. Pungile de sub ochi se vor estompa după câteva zile de tratament.

 

Calmează iritaţiile

De data asta, reţeta e alta: câteva flori de tei se fierb într-o cană cu lapte, amestecul rezultat se lasă la răcit, se strecoară, iar  zeama rezultată se aplică pe pielea iritată, sub formă de comprese. La final, se clăteşte bine tenul cu apă caldă.

 

Ai grijă când şi cum!

Oricât de miraculos ar fi, are şi teiul contraindicaţiile lui: 

-Nu bea ceai de tei dimineaţa, căci te va pleoşti pentru toată ziua, inducându-ţi o stare de somnolenţă. 

-Cardiacii sunt sfătuiţi să nu abuzeze de tratamentele naturise pe bază de pulbere de tei – supradozarea poate produce complicaţii la nivelul inimii.

 

Frumusete din… bucatarie

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

Cele mai recente postări

PUBLICITATE

PUBLICITATE