Focaccia cu branza

1. Pentru aluat: Cerneti faina intr-un castron si adaugati drojdia, sarea si zaharul. Turnati 300 ml apa calduta si framantati bine pana obtineti un aluat ferm.

2. Impartiti aluatul in doua si intindeti fiecare bucata cat sa incapa in tava pe care o veti folosi.

3. Puneti o bucata de aluat in tava si ungeti cu putina apa. Aranjati feliile de mozzarella, apoi presarati Gorgonzola si frunze de busuioc. Asezati deasupra cealalta foaie de aluat, apasand bine la margini.

4. Acoperiti aluatul cu folie de plasic data cu ulei sau cu un prosop de bucatarie curat. Lasati aluatul intr-un loc calduros pentru 60 de minute, pana ce isi dubleaza volumul.

5. Preincalziti cuptorul la 200 de grade.

6. Descoperiti aluatul si faceti cateva adancituri cu degetele pe intreaga suprafata. Ungeti cu ulei de masline si presarati cateva frunzulite de rozmarin. Potriviti de sare.

7. Coaceti pentru 30 de minute sau pana cand se rumeneste.

8. Scoateti din cuptor, ungeti cu putin ulei de masline si serviti imediat.

Poza principala

rexfeatures_1269758h_mica.jpg

Pentru aluat:
500 g faina
7 g drojdie
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
4 linguri ulei de masline
Pentru umplutura:
250 g mozzarella
200 g branza Gorgonzola, faramitata
cateva frunze de busuioc
Pentru topping:
2-3 linguri ulei de masline
cateva frunzulite de rozmarin
1 lingura sare de mare

Recunoasteti: nu-i asa ca, atunci cand iesiti in oras, cosuletul cu focaccia ramane mereu gol inainte sa terminati de mancat? Ei bine, de acum va puteti prepara singuri delicioasa painica.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Admin

Comentarii

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE