Focaccia cu rosii, rucola si mozarella

1.Pentru aluatul de focaccia, amestecă apa cu drojdia și zahărul, iar când s-a dizolvat acesta din urmă adaugă uleiul și sarea. 

2.Toarnă amestecul peste făina cernută și amestecă. Frământă câteva minute, până aluatul de focaccia a devenit moale și nelipicios. Unge-l cu ulei de măsline și așază-l în tava de copt unsă foarte bine și ea cu ulei de măsline.

3.Lasă aluatul de focaccia la crescut 30 de minute, apoi întoarce-l și pe partea cealaltă și mai lasă la dospit 20 de minute.

4.Cu mâinile unse cu ulei de măsline, întinde aluatul de focaccia în tavă. Apasă din loc în loc cu degetul mare pentru a forma adâncituri.

5.Amestecă ingredientele pentru uns și unge aluatul de focaccia din belșug. Dă tava la cuptorul bine încins și lasă 30 de minute sau până focaccia s-a rumenit.

6.Scoate din cuptor, acoepră cu un prosop de bucătărie și lasă-o jumătate de oră ră se răcorească.

7.Taie focaccia în bucăți potrivite și servește-le cu roșii tăiate, frunze de rucola și bucăți de mozarella. Stropește cu puțin ulei de măsline și servește.

credit foto: © fabiomax – Fotolia.com

 

Focaccia cu roșii cherry și oregano

Poza principala

focaccia_cu_rosii_fotolia_51087116_subscription_xxl.jpg_c_fabiomax_-_fotolia.com_mica.jpg

500 g roșii

1 cutie cu rucola

200 g mozarella

 

pentru focaccia:

500 g făină

250 ml apă călduță

1 pliculeț cu drojdie

4 linguri cu ulei de măsline

1 linguriță cu zahăr

½ linguriță cu sare de mare

 

pentru uns:

3 linguri cu ulei de măsline

2 linguri cu apă

busuioc (sau oregano)

 

Focaccia cu branza

Delicioasă, gustoasă și aromată, focaccia cu roșii, rucola și mozarella este potrivită pentru serile în compania prietenilor.
Numar de portii
6
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE