Uncategorized

Foccacia cu pere, blue cheese si nuci

1. Preincalziti cuptorul. Amestecati faina, drojdia si sarea intr-un bol, formati o adancitura in centru si turnati laptele si 3/4 din apa. Framantati 10 minute pana obtineti un aluat elastic, adaugand mai multa apa daca este nevoie.

2. Puneti aluatul intr-un castron mare uns cu ulei de masline. Ungeti si aluatul cu putin ulei de masline. Acoperiti cu folie de plastic si lasati intr-un loc calduros pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

3. Intindeti aluatul pe o suprafata tapetata cu faina si asezati-l intr-o tava unsa cu ulei de masline. Acoperiti din nou si lasati-l deoparte 20 de minute.

4. Cu ajutorul degetelor, faceti cateva adancituri in aluatul crescut din tava. Stropiti cu jumatate din cantitatea de ulei de masline, asezati perele, branza cu mucegai albastru si nucile pecan pe deasupra si potriviti de sare si piper. Presarati cimbrul si stropiti cu restul de ulei.

Coaceti pentru 20-25 de minute sau pana cand se rumeneste. Serviti cu o supa crema sau ca gustare inainte de cina.

Poza principala

h_01041875_mica.jpg

Aluat:
500 g faina de paine
10 g drojdie instant
un praf de sare
200 ml apa
125 ml lapte
Topping:
80 ml ulei de masline
sare si piper negru proaspat macinat
3-5 pere, taiate subtire
125 g blue cheese, faramata
100 g nuci pecan, macinate putin
cimbru proaspat

Un topping atat de bun incat cu siguranta veti vrea mai multe portii.
Numar de portii
1 foccacia
Facebook Comments


Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE