Foietaj cu ciuperci

1.Pune laptele într-o cratiţă să se încălzească uşor. Topeşte untul într-o tigaie, adaugă făina, apoi toarnă laptele puţin câte puţin, amestecând continuu, timp de 2-3 minute după care stinge focul. Când s-a răcorit puţin pune două gălbenuşuri şi amestecă rapid, presară brânză rasă, sare şi piper şi amestecă din nou.

2.Curăţă ciupercile şi taie-le felii, apoi pune-le la prăjit la foc mare într-o tigaie cu puţin ulei. Căleşte-le până scade zeama şi încep să se rumenească. Taie şunca în cuburi mici şi amestecă-le împreună cu ciupercile în sos de brânză.

3.Împarte aluatul în jumătate şi pune o foaie pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, apoi unge-o cu crema de brânză şi ciuperci, lăsând doi centimetri liberi pe margine. Acoperă cu cealaltă foaie, uneşte marginile cu apăsând bine cu degetul şi unge-o cu un gălbenuş de ou bătut cu o linguriţă cu apă. Decorează făcând mici crestături cu vârful unui cuţit.

4.Dă foietajul cu ciuperci la cuptorul preîncălzit la 210°C şi coace 20 de minute, apoi scade temperatura la 180°C şi mai ţine încă 10 minute. Aceast preparat de foietaj cu ciuperci se serveşte cât e caldă.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Sfat: nu coace cât să se rumenească prea tare marginile pentru că se vor usca şi nu vor mai fi pufoase.

 

Plăcintă cu ciuperci şi carne

Poza principala

foietaj_mica.jpg

400 g de aluat de foietaj

400 ml de lapte

40 g unt

40 g de făină

3 gălbenuşuri

100 g brânză rasă

500 g ciuperci champignon

2 felii de şuncă

ulei

piper

sare

 

Placinta cu pui si praz

Pufos, delicios şi consistent, acest foietaj cu ciuperci champignon va fi ca un răsfăţ pentru întreaga familie, într-o seară de week-end.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE