Uncategorized

Frigărui de pui cu sos de ghimbir

1. Prepară marinata: curăţă şi rade ghimbirul într-un castron, apoi adaugă pieptul de pui porționat în cuburi potrivite. . 

2. Presară piperul, tornă deasupra uleiul şi mierea, amestecă bine, cu mâna, apoi acoperă cu folie de plastic şi dă la rece pentru 30 de minute.

3. Încinge grătarul, timp în care înfige pe beţe de frigăruie bucăţele de carne bine scurse şi roşioare întregi. Pune-le pe grătar şi lasă-le aproximativ 15 minute, având grijă să le întorci regulat.

4. Între timp, prepară sosul : pune marinata rămasă într-o crăticioară şi adaugă supa de pui. Lasă totul pe foc potrivit până scade la o trieme. 

5. Adaugă acum untul şi bate-l bine cu telul mic. Sărează după gust şi toarnă într-un bol. Serveşte frigăruile fierbinţi, cu sosul de ghimbir alături.

Credit foto : Photoland/Profimedia

 

 

Truc. Indiferent unde ar fi grătarul: cel din curte, de pe aragaz sau din cuptor, ai grijă să pregăteşti beţele de frigărui pentru foc. Ţine-le 10-15 minute în apă, aşa vei fi sigură că nu există pericol să ia foc.

 

Frigarui de peste cu orez

Poza principala

frigarui_mica.jpg

3 piepţi de pui

30 roşii cherry

1 bucată de ghimbir (5 cm)

1 linguriţă de piper negru măcinat

1 linguriţă de miere

4 linguri cu ulei de măsline

100 ml supă concentrată de pasăre

50 g unt rece

sare

 

Frigărui greceşti

Pentru o ieșire la iarbă verde sau pentru o cină cu prietenii, rețeta de frigărui cu sos de ghimbir este o alegere cu mult gust.
Numar de portii
6
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE