Frigarui din pui

Carnea se spala, se usuca cu un prosop de hartie si se taie in cubulete. Usturoiul se curata, se piseaza intr-un vas, se adauga ulei, sucul de lamaie si praful de curry si se amesteca bine de tot.

In sos se lasa carnea, se acopera cu un capac sau folie si se lasa asa timp de o ora.

Morcovul se curata, se taie in rondele, se fierbe la aburi, dupa care se scoate. Ardeii se taie in doua, se scoat semintele si cotoarele, partile albe, se spala bine, apoi se taie in cubulete. Se curata ceapa si se taie in opt.

Cuburile de carne se scot din marinata, se scurg bine, se invelesc in 1-2 bucati de slanina, pe fiecare tepusa se infig cate 3 bucati de carne, alternativ se pun bucatati de morcov, ceapa, ardei. Se condimenteaza cu sare si piper.

Frigaruile se pun pe gratar, se intorc din cand in cand. Pentru mai multa savoare se pot stropi cu un pic de ulei de masline. Daca le vreti mai condimentate se presara piper, sare.

Pentru 4 portii de frigarui din piept de pui aveti nevoie de: 400 de grame de piept de pui(taiat file, grasimea vizila sa fie scoasa , 1 catel de usturoi, 7 linguri cu ulei, 3 linguri cu suc de lamaie, 1 lingurita praf curry, 1 morcov mare, sare, 1 ardei gras rosu si 1 verde, 2 cepe mici, 6 felii subtiri de sunca sau slanina, sare, piper negru macinat. In plus, va mai trebuie 4 tepuse pentru frigarui.
Numar de portii
4
Calorii
Facebook Comments

SanatateAcasa

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE