Friptură cu găluşti

1.Călește ceapa împreună cu usturoiul zdrobit. Separat, taie carnea în fâșii și rumenește-o în ulei. Adaugă făina și stinge cu apă. Când sosul este legat toarnă vinul.
 
2.Lasă să dea un clocot, după care pune morcovii tăiaţi cubuleţe, foile de dafi n, ceapa și usturoiul călit. Presară sare și piper și lasă să fi arbă înăbușit.
 
3.Între timp, freacă uleiul cu gălbenușul. Încorporează apoi grișul și albușul bătut spumă și puţină sare. Compoziţia trebuie să aibă consistenţa unei creme.
 
4.Ia cu linguriţa din compozitie și fi erbe găluștile în apă cu sare sau supă de legume, aproximativ 10-15 de minute.
 
5.Servește friptura de vită cu găluște de griș și cartofi nature.

 

Friptură de miel cu legume

Poza principala

friptura_cu_galusti_mica.jpg

    100 ml vin alb
    2 morcovi
    2 foi de dafin
    ulei
    sare
    piper
    1 kg pulpă de vită
    2 căței de usturoi
    1 lingură cu făină
    2 cepe
Pentru găluşti :
    1 ou
    2 linguriţe cu ulei
    2 linguri cu griş

 

Friptură înăbuşită

Un preparat specific vanatoresc, de inspiratie germana. O delicatesa la indemana!
Numar de portii
4
Calorii
285
Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE