Friptura de curcan in sos de vin rosu

Carnea de curcan se condimenteaza cu sare, piper, boia si se adauga vinul, boabele de piper si foile de dafin. Se acopera si se lasa la marinat pentru aproximativ 2-3 ore. Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade.

Intr-un vas ceramic, uns cu ulei, se pun copanele de curcan marinate, inclusiv marinada. Vasul se introduce in cuptor pentru aproximativ 2 ore si 1/2 avand grija sa se stropeasca din cand in cand friptura cu sosul de vin rosu.

Cu 10 minute inainte de scoate friptura din cuptor se adauga amidonul dizolvat cu o lingura de apa rece.

Ciupercile curatate si spalate se pun intr-o punga speciala pentru cuptor si se condimenteaza cu sare, piper, ulei de masline si sos de soia. Se tin in cuptor aproximativ 30 de minute.

Friptura de curcan se serveste cu ciuperci si presarata cu patrunjel proaspat tocat.

Va doresc pofta buna!

Descopera si alte retete In Bucataria Sabinei:

Minichoux a la creme si profiterol

Oua coapte in chifle

Cuscus cu legume

Poza principala

friptura_de_curcan_in_sos_de_vin_rosu_mica.jpg

2 copane curcan
250 ml vin rosu
2-3 foi de dafin
cateva boabe piper
2 linguri de amidon
ulei de masline
500 grame ciuperci proaspete
3 linguri sos de soia
patrunjel pentru decor
sare, piper, boia iute

Din Bucataria Sabinei invatam cum sa gatim o friptura de curcan perfecta.
Numar de portii
2
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE