Uncategorized

Friptură de porc în aluat

1. Spală carnea și șterge-o cu un șervet absorbant. Lasă varza murată la scurs. Spală mărul, rade-l și amestecă-l cu varza. Acoperă carnea cu mixtura de varză și lasă la rece pentru 20 de minute. 

2. Curăță și rade cartofii. Scurge cartofii de excesul de apă. Adaugă ouăle, usturoiul zdrobit, oregano, sare și piper. Îngroașă compoziția cu făină și amestecă bine. 

3. Unge tava de copt cu ulei. Acoperă bine carnea (cu tot cu amestecul de varza) cu aluatul de cartofi și așază în tavă. Coace la 180 °C timp de 80 minute, până capătă o nuanță aurie. Stropește cu sosul lăsat în timpul coacerii. Taie carnea și servește.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Truc. Și carnea tocată merge „îmbrăcată“ în acest tip de aluat. Iar dacă îți plac legumele, nu ezita să le amesteci și să le folosești ca înlocuitor al cărnii. 

 

File de vitel in aluat cu broccoli si cartofi

Poza principala

rulada_de_porc_mica.jpg

800 g ceafă de porc afumată (sau ciolan dezosat)

100 g varză murată

1 măr

400 g cartofi

2 ouă

1-2 căței de usturoi

1 lingură de oregano uscat

sare, piper măcinat

4 linguri de făină

ulei (sau untură)

 

Cotlet de porc în aluat

Spectaculos pentru un prânz festiv! Pune alături un vin roșu!
Numar de portii
2-3
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE