Uncategorized

Friptură de porc Jamie Oliver

Musafiri pretențioși la cină? Impresionează-i cu această rețetă.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 6

Ingrediente:

  • 500 g mușchi de porc
  • 400 g cârnați de porc chipolata de bună calitate
  • 4 fire rozmarin proaspăt
  • 2 mere roșii
  • zahăr tos

Modalitate de preparare:

  1. Taie mușchiul de porc în două, pe lungime, fără să îl separați în partea de sus, astfel încât să se deschidă ca o carte.
  2. Stropiți-l cu ulei de măsline, presărați câte un praf de sare și de piper, apoi frecați-l peste tot cu condimentele.
  3. Plasați bucata de carne într-o tigaie mare pentru 5 minute, întorcând-o la fiecare minut, până când se rumenește pe toate părțile.
  4. Dacă este nevoie adăugați un strop de ulei de măsline, micșorați focul și mai lăsați-l câteva minute, întorcându-l des.
  5. Încolăciți cârnatul în formă de roată și asigurați-vă că rămâne în această poziție cu ajutorul unor țepușe de lemn.
  6. Cu un clește de bucătărie, transferați mușchiul de porc într-o tavă pentru friptură și puneți-l în cuptor, pe raftul de sus pentru 15 minute la 220 de grade. Mențineți în cuptor până când se rumenește pe ambele părți.
  7. Adăugați un strop de ulei în tigaie și așezați la mjloc cârnatul sub formă de roată.
  8. Rumeniți pe ambele părți, apoi lăsați-l să se prăjească puțin în timp ce adăugați niște frunze de rozmarin în tigaie.
  9. Întoarceți cârnatul, tăiați merele în două, adăugați-le în tigaie și mișscați-le cât să absoarbă toată zeama.
  10. Presărați zahăr peste fiecare măr, apoi puneți tigaia în cuptor, pe raftul din mijloc, pentur 10 minute.
  11. Așezați cârnatul și carnea de porc pe un tocător și serviți.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE