Friptura de ton cu sos de ardei copti si rosii

Mod de preparare pentru ardei copti cu rosii

1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Curata usturoiul si zdrobeste-l cu sare. Taie ardeii in jumatate si indeparteaza semintele.

5. Aranjeaza ardeii intr-o tava de copt si umple-i cu usturoi zdrobit si rosii (aproximativ un catel de usturoi si sase rosii pe fiecare jumatate de ardei).

6. Adauga 1-2 linguri de ulei de masline pe fiecare jumatate de ardei si asezoneaza din belsug. Coace-i aproximativ o ora sau pana sunt moi si suculenti.

Mod de preparare pentru friptura de ton cu sos de ardei copti si rosii

1. Decojeste ardeii copti si pune-i la blender. Asezoneaza dupa gust.

2. Unge tonul cu ulei de floarea soarelui si asezoneaza cu sare si piper pe ambele parti.

3. Incalzeste o tigaia la foc puternic si prajeste tonul timp de cateva minute.

4. Se serveste friptura de ton cu sosul de ardei copti. Stropeste cu ulei de masline extra-virgin si cu fasole verde.

Poza principala

h_01065754.jpg

Pentru ardei copti cu rosii

7 ardei rosii

400g de rosii cherry

Sare de mare

Piper negru

200ml de ulei de masline extra virgin

Pentru friptura de ton cu sos de ardei copti si rosii

3 ardei rosii copti cu rosii (6 jumatati)(conform retetei de mai sus)

600g de ton

Ulei de floarea soarelui

Sare de mare si piper negru

Pentru servire: ulei de masline extra-virgin

Fasole verde

E un lucru putin cunoscut, dar ardeii rosii sunt mai bogati in vitamina C decat lamaiile si portocalele.
Numar de portii
4
Facebook Comments



PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE