Uncategorized

Friptura de vita cu 3 garnituri

Carnea:
Frige carnea bine, astfel incat sa se inchida porii. Pune-o apoi in cuptorul incalzit (200°C) si las-o circa 30 de minute. Intre timp, amesteca untul, pesmetul, mustarul, usturoiul pisat si sarea, apoi adauga totul peste friptura de vita si mai prajeste-o 5 minute.

Garnitura 1:
Spala rosiile, sterge-le, taie-le un capac si scobeste-le cu o lingurita. Unge o forma cu ulei de masline si pune in ea rosiile, sareaza-le si pipereaza-le dupa gust.

Intr-o farfurie, pune miezul rosiilor si adauga mozarella taiata marunt. Spala busuiocul, taie-l fin si amesteca-l cu smantana. Incalzeste cuptorul la 220°C. Umple rosiile cu amestecul de branza si coace-le 15 minute. Garniseste-le cu frunzele de busuioc ramase.

Garnitura 2:
Curata legumele, taie-le in bucati medii, lasa-le 12 minute in apa clocotita cu sare, apoi scoate-le, scurge-le bine si prajeste-le in unt fierbinte. Adauga sare si piper.

Garnitura 3:
Curata fasolea si las-o 10 minute in apa sarata, raceste-o bine, scurge-o si pune-o in untul fierbinte. Condimenteaz-o.

Aspic de curcan cu legume

Sursa: Revista FEMEIA.

Poza principala

friptura_de_vita_cu_3_garnituri_400.jpg

Pentru carne:
1,5 kg rasol de vita
untura
sare, piper macinat
4 linguri de unt
8 linguri de pesmet
60 g mustar boabe
un catel de usturoi

Pentru garnitura 1:
6 rosii
2 linguri de ulei de masline
200 g Mozzarella
1/2 legatura de busuioc
3 linguri de smantana
sare
piper

Pentru garnitura 2:
400 g cartofi
400 g morcovi
2 linguri de unt
sare, piper macinat

Pentru garnitura 3:
500 g fasole verde
1 lingura de unt
sare, piper macinat

Daca nu stii ce garnitura sa asezonezi acestei fripturi de vita, iata ca iti facem nu una, nu doua, ci trei propuneri.
Numar de portii
4
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE